søndag 7. juni 2015

Børvasstindan by night - med midnattssola i ryggen


Med midnattssola i ryggen får jeg det aller fineste maleriet live. Børvasstindan by night. Canon EOS 5D mk II, EF 24-105/4 L IS USM, 90 mm, bl 4, 1/50 sek, ISO 400 (manuell). Lukkerautomatikk, autofokus, bildestabilisator, raw-format. Framkalling i Canon DPP. HDR-prosessering.
Vi som bor i Nord-Norge, er ikke så veldig fascinert av midnattssola. Men lyset fra sola, det er noe som virkelig synker inn i sjela. 

Ofte, veldig ofte, snur jeg ryggen til midnattssola. Da kan jeg utforske landskapet, badet i sola. Himmelen rundt midnatt er mørkest i sør, og da blir det noen helt utrolig vakre motiver hvis landskapet blir opplyst av den gylne sola.

Det er slett ikke sikkert at naboene lå og sov da det fine nattlyset forgylte Børvasstindan i Nordland. Selv sto jeg på mønet på huset vårt for å få det ønskede motivet i søkeren. Noe må man ofre for å kunne fange det riktige lyset.

Juninatta i nord er en fantastisk opplevelse. Det kraftige sollyset forgyller fjellheimen, som om det var det kraftigste lyset i et fotostudio. Og i naturen er det nesten stille, fugler flest hviler for natta, bare en enslig svarttrost synger oppe i Hunstadlia.

Ei lydløs live-sending i nordlandsnaturen - bedre kan det ikke bli! 

Den høyeste tinden, Per Karlsatinden (1036 moh), strekker seg mot den rosa nattskyen over. Vårsnøen speiler sitt fargespill i Saltfjorden. Canon EOS 5D mk II, EF 24-105/4 L IS USM105 mm, bl 4, 1/60 sek, ISO 400 (manuell). Lukkerautomatikk, autofokus, bildestabilisator, raw-format. Framkalling i Canon DPP. HDR-prosessering.


1 kommentar:

  1. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

    SvarSlett

Hei. Velkommen med din kommentar!